Hoe ga ik op met snel groeiende kinderen?

Voor jezelf shoppen is leuk, maar voor je kinderen shoppen is misschien nog wel leuker! Ik snap nu als moeder waarom mijn moeder vroeger mijn kleren altijd voor me klaar legde ‘s ochtends vroeg. Het is gewoon leuk om voor je kinderen een leuke outfit samen te stellen. En met twee jongens moet ik het ook wel voor ze doen. Als ik het aan hun over laat komen ze denk ik in een pyjama op school!

Ze groeien snel

Kinderen, en vooral mijn jongens, groeien natuurlijk sneller dan je verwacht of hoopt. Ik kwam dus in een dilemma terecht. Ik wil natuurlijk graag dat mijn jongens er stoer en verzorgd uit zien, maar ik wil niet mijn hele portemonnee legen voor een paar outfits die ze na een jaar of twee alweer helemaal ontgroeid zijn. Ik ben daarom op zoek gegaan naar goeie koopjes van merkkleding voor kinderen. Zo kwam ik op een aantal webshops uit, zoals bijvoorbeeld http://www.to-be-dressed.nl. Op deze webshops zie je meestal vrij snel al een categorie ‘kinderen’. Sommige webshops hebben ook een speciale outlet pagina voor kinder kleding. Dat is helemaal perfect, want dan selecteer ik de maten die ik moet hebben, en heb ik meteen een mooi overzicht van goede, maar ook zeker goedkope merkkleding.

Leger des Heils

Als mijn jongens dan toch te groot worden voor hun leuke kleding, gooi ik de oude kleding niet zomaar weg. Er zijn namelijk nog genoeg andere kinderen die het minder fortuinlijk hebben als mijn jongens. Door de kleding gebundeld naar het Leger des Heils te brengen krijgen ze zo een tweede leven. Deze kleding gaat dan namelijk naar kinderen waarvan de ouders het niet zo breed hebben. Zij hebben namelijk net zo veel recht op goede kleding, en die van mijn jongens zijn meestal na een paar jaar helemaal niet zo versleten. Zonde om zomaar weg te gooien dus!